Je kind als Spiegel

 

 

Voor wie kan een kindertolk traject waardevol zijn?

 

 • De onderwijzer met een groot hart voor kinderen
 • De pedagogisch medewerker die ziet wat er bij een kind speelt
 • De therapeut of hulpverlener die een fijne bijscholing wil volgen
 • Iemand in de reguliere zorg die vindt dat het anders moet
 • De (kinder)coach die merkt dat je een kind niet geïsoleerd kan behandelen
 • Een bewuste ouder die mee wil werken aan een nieuwe toekomst
 • De collega die nieuwe inspiratie nodig heeft
 • Je dochter of zoon die zoveel meer weet en voelt enz. 

 

 

“Alle volwassenen waren ooit kinderen, maar slechts weinigen

herinneren het zich” 

 

Onze kinderen spiegelen ons op heel veel verschillende manieren.

Ze uiten wat ze ons willen leren of tonen, niet via taal, maar via hun gedrag, lichamelijke klachten,

ontwikkelingsstoornissen, … . 

Wat jij ervaart als onaangenaam gedrag of situaties die je raken of zorgen baren, denk daarbij bijvoorbeeld aan: boosheid, agressie, pesten of gepest worden, onzekerheid, onrust, angsten, dromerigheid, veel huilen, ruzies, jaloezie, geslotenheid, prikkelgevoeligheid, ADHD, dyslexie, niet zindelijk worden, slecht eten, slapen of groeien, anorexia, zelfmutilatie, verslavingen, allergie, ontstekingen, verkoudheden, eczeem, verstopping, koorts, hoofdpijn, bazig zijn, opstandigheid etc.

Daar kan een belangrijke boodschap voor jou onder zitten. Een boodschap van je kind voor jou.

Een uitnodiging van je kind om stukken in jezelf die onbewust aanwezig zijn, naar de oppervlakte te brengen, je eigen (kinder)trauma's te gaan omarmen.  Ook al had je een gelukkige kindertijd en jeugd, dan nog kunnen er eigenschappen van jezelf zijn die je onbewust wegduwt. Door deze te gaan inzien en jouw eigen innerlijke kind te gaan liefhebben in al zijn facetten kun je weer jouw geluk ten volle gaan leven en beleven. Met een uitwerking op je kind tot gevolg, dit keer in de positieve zin!

 

Een kindertolk vertaalt het gedrag of de situatie van het kind die jou raakt of zorgen baart, naar een boodschap voor jezelf.

Een traject bestaat uit:

 

 • EEN INTAKE: Ik stel jou vragen over het gedrag of de situatie en jij vertelt

           Met die informatie ga ik aan de slag. Ik vertaal als het ware het gedrag van je kind, naar een begrijpbare  

           boodschap voor jezelf.

 • TERUGKOPPELING: Ik geef jou, in naam van je kind, de boodschap terug. 
 • OPVOLG SESSIES: afhankelijk van de noden bepalen we hoe de verdere ondersteuning er kan uitzien, dit kan met 1 of meerdere vervolgsessies.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voordelen aan het werken met deze methode:

 • Je kind hoeft niet aanwezig te zijn om toch geholpen te worden: doordat er dingen in jou in beweging komen, verandert er ook iets bij je kind.

            Zowel jijzelf als jouw kind hebben dus baat bij deze methodiek!

 • Geschikt voor kinderen van alle leeftijden!
 • De trajecten zijn kortdurend, kennen langdurige resultaten en weinig terugval, net omdat het bij de kern aangepakt wordt.
 • Sessies kunnen online doorgaan via "zoom", of live in de praktijk te Maldegem of te Sint-Maria-Oudenhove.

 

Investering:  €380

Dit omvat een intake sessie, mijn werkuren thuis voor de vertaling, de terugkoppelingssessie en 1 opvolg sessie. Als zou blijken dat er meerdere opvolg sessies wenselijk zijn, wordt dit besproken.

 

Wil je graag een afspraak boeken of meer informatie? Stuur me een mailtje naar info@adem-ruimte.be

 

 

 

Daphné vertelt:

"Ik dacht eerst "hoe kan dit"? Ik wou eigenlijk in de verdediging gaan, maar doordat de boodschap namens mijn kind kwam, kon ik niet anders dan het aanvaarden. Nadat de boodschap wat bezonken was, merkte ik dat ik anders naar de situatie kon kijken, dat alleen al bracht veel verheldering. Na de terugkoppeling had ik nog 3 opvolgsessies die nodig waren om de blootgelegde zaken te verwerken, maar sinds het kindertolktraject merk ik zoveel verandering in mijn gezin. Ik ben zo dankbaar dat ik dit traject kon volgen en dat er weer ruimte voor leukere dingen is binnen ons gezin ipv dat zoveel mijn energie daardaartoe ging. Het is eigenlijk magisch."

petit prince alle volwassenen waren ooit kinderen, slechts sommigen herinneren het zich

Antoine de St-Exupéry

Mijn eigen verhaal:

Delfine Decaesteker

 

Kindertolk®, Systemisch coach voor rouw, verlies & innerlijk leiderschap

 

Ik ben Delfine Decaesteker, mama van twee geweldige dochters Anouk en Fauve (°2008 en °2012).

Toen ik op mijn 30e weduwe werd, schoof de wereld weg van onder mijn voeten. Ik kon mijn bed niet meer uitkomen, had gewoon geen kracht en geen moed meer.

Mijn dochter van toen 3 jaar nam me letterlijk bij de hand en zei: “mama, je moét opstaan… IK ben er ook nog”! Dat was voor mij het keerpunt, dàt moment - ik krijg nog steeds kippevel bij het vertellen of neerschrijven hiervan – veranderde mijn leven.

Wat een mooie spiegel hield ze me voor! Ik moest niet blijven hangen in wat ik toch niet kon veranderen, ik moest vooruit kijken en kijken naar wat er wél nog was. Ze toonde me wat leven was en dat NU het moment was om het te léven!

 

Dat wil ik ook voor jou betekenen. Ik wil jou bij de hand nemen en samen kijken naar het gedrag van jouw kind, naar wat jou triggert en zorgen baart en ontdekken wat jouw kind jou wil tonen met dat gedrag.

 

Tijdens mijn groeitraject tijdens de jaren die volgden, werden mijn beide kinderen experten in het spiegelen van mijn blinde vlekken en pijnpunten.

 

Hoe mooi is het als je hier kan leren anders naar kijken?

 

Hoe mooi is het als je daar zoveel kan door groeien?

 

Het kan soms echt confronterend zijn, maar wat ontstaat bij jou én bij je kind, als je kan en durft naar jezelf te kijken is als magie. Maak een afspraak en maak kennis met het innerlijke kind in jou in al zijn facetten.

 

Want zeg nu zelf, je wil toch ook je kind én jezelf helen?

 

Ik, Delfine Decaesteker werk in mijn praktijk tijdens een kindertolktraject als Systemisch coach, gespecialiseerd in alle vormen van rouw en verlies.

Als ervaringsdeskundige heet ik jou: volwassenen, jongeren en kinderen welkom en wil ik jou leren hoe je jouw Innerlijk Leiderschap terugvindt en terug de leiding kan nemen over jouw leven!

 

Meer informatie vind je op www.adem-ruimte.be, info@adem-ruimte.be of op +32 468 136 580